/Vaslui: Bebelus mort din cauza intoxicatiei cu nitriti

Vaslui: Bebelus mort din cauza intoxicatiei cu nitriti

Un bebeluş în vârstă de o lună din localitatea Vetrişoaia, judeţul Vaslui, a decedat luni dimineaţă, iar fratele său geamăn a ajuns la spital.
Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, unul dintre bebeluşi a început să se simtă rău în cursul dimineţii de luni, iar când starea lui s-a înrăutăţit mama a plecat cu el spre dispensarul din sat.
”Pe drumul spre dispensar bebeluşul a decedat. Medicii au decis ca şi al doilea copil să fie dus la spital pentru investigaţii medicale. Poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate cauzele în care a murit copilul”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
Medicii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui susţin că cel mai probabil bebeluşul de numai o lună a murit în urma unei intoxicaţii cu nitriţi.


”Am decis ca bebeluşul aflat în viaţă să fie transportat la spitalul din Huşi, de unde, cel mai probabil, va fi transferat cu elicopterul SMURD la o clinică de specialitate din Iaşi. Din cele constatate de echipajul medical deplasat la intervenţie, gemenii au suferit o intoxicaţie cu nitriţi, după ce mama copiilor le-a pregătit laptele praf cu apă nepotabilă dintr-o fântână din sat”, a declarat medicul Emad Woasouft din cadrul SAJ Vaslui.