/Vaslui: Bebelus de doua luni in stare grava la spital dupa ce a fost batut de mama

Vaslui: Bebelus de doua luni in stare grava la spital dupa ce a fost batut de mama

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui a demarat duminică o anchetă în cazul unei nou-născute în vârstă de două luni care a ajuns la spital după ce ar fi fost lovită şi muşcată de mama ei în vârstă de 19 ani.
Potrivit Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui, atât mama cât şi fetiţa se aflau sub protecţie socială într-un centru maternal din Municipiul Bârlad.
Micuţa a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul de copii ‘Sf. Nicolae’ din Bârlad, dar din cauză că starea ei era gravă, medicii de aici au decis transferul ei la o clinică din Iaşi.


‘Salvarea a fost solicitată la un centru maternal din Bârlad unde o minoră avea nevoie de îngrijiri medicale. Au fost sesizaţi şi poliţiştii care au demarat o anchetă în acest caz. Urmează să stabilim exact împrejurările în care s-a produs evenimentul’, a declarat duminică, pentru AGERPRES, Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
Tânără de 19 ani a fost plecată în Italia şi s-a întors în ţară, pentru a naşte, deşi, spun cei de la DASPC Vaslui, ea nu şi-a dorit nicio clipă copilul. Asistenţii sociali au convins-o însă să nu îşi abandoneze fetiţa şi le-au oferit celor două protecţie socială.
‘Noi am demarat cercetările în acest caz. Micuţa rămâne deocamdată internată în spital. După externare ea nu va mai fi încredinţată mamei, aceasta urmând să fie decăzută din drepturi. Atât mama cât şi fetiţa se aflau internate în centrul maternal din luna februarie’, a declarat, Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DASPC Vaslui.