/Vanzarile globale ale concernul Roche, 11,1 miliarde franci elvetieni in trimestrul I, 2011

Vanzarile globale ale concernul Roche, 11,1 miliarde franci elvetieni in trimestrul I, 2011

Vânzările globale ale concernul Roche, pe primele trei luni ale anului 2011, au înregistrat o creştere stabilă, la 11,1 miliarde franci elveţieni, se arată într-un comunicat al grupului farmaceutic elveţian Roche.
Pentru întregul an se estimează ca vânzările totale ale Grupului Roche precum şi cele ale Diviziei de Farmaceutice (cu excepţia Tamiflu) vor creşte cu un procent de o singură cifră, în moneda locală, în linie cu piaţa, din cauza impactului reformei sistemului de sănătate din Statele Unite şi al măsurilor de austeritate, la nivel european.
Pentru Divizia de Diagnostice se estimează din nou o creştere semnificativă, peste media pieţei, determinată de lansarea de noi produse în toate domeniile de activitate ale acestei divizii.


Vânzările Diviziei de Farmaceutice a Roche, excluzând Tamiflu, în primul trimestru al anului 2011, au crescut cu 1% în moneda locală, până la 8,7 miliarde CHF, confirmând previziunile pentru întreg anul. Această creştere a fost susţinută în principal de medicamentele din portofoliul de oncologie, poliartrită reumatoide şi anemie.
Vânzările Diviziei de Diagnostice au atins în primele trei luni ale anului 2011 cifra de 2,4 miliarde de franci elveţieni, în creştere cu 6% în moneda locală, divizia consolidându-şi astfel poziţia de lider pe piaţa diagnosticării în vitro.
Roche este lider în domeniul cercetării medicale, prin cele două divizii ale sale – divizia de farmaceutice şi divizia de diagnostice. Roche este cea mai mare companie de biotehnologie, la nivel mondial, fiind de asemenea lider mondial în diagnosticul in-vitro, diagnosticarea cancerului şi pionier în managementul diabetului. În anul 2010, Roche a avut peste 80.000 de angajaţi în întreaga lume şi a investit peste 9 miliarde de franci elveţieni în cercetarea şi dezvoltarea de noi produse. La sfârşitul anului 2010, Grupul Roche a raportat vânzări în valoare totală de 47,5 miliarde de franci elveţieni.