/Vanzarile Aviva au scazut cu 9 la suta in T1, la 18,6 miliarde dolari

Vanzarile Aviva au scazut cu 9 la suta in T1, la 18,6 miliarde dolari

Asiguratorul britanic Aviva Plc a anunţat marţi că vânzările totale în primul trimestru din 2010 au scăzut cu 9% deoarece avansul pe segmentul primelor brute subscrise a fost compensat de declinul vânzărilor la poliţele de economii, în special în Italia şi Statele Unite, transmite RTTNews.
În perioada ianuarie-martie 2011, vânzările globale ale Aviva au scăzut la 11,45 miliarde de lire sterline (18,6 miliarde de dolari), de la 12,64 miliarde de lire sterline în perioada similară din 2010.
Primele la asigurările subscrise generale şi de sănătate au fost în valoare de 2,69 miliarde de lire sterline (4,37 miliarde de dolari), comparativ cu 2,47 miliarde de lire sterline în perioada similară din 2010, o creştere de 9%.


Primele la asigurările subscrise generale au crescut datorită îmbunătăţirii eficienţei şi a condiţiilor de pe piaţă, a anunţat grupul britanic de asigurări.
Pe segmentul asigurărilor de viaţă, vânzările totale la poliţele de economii pe termen lung au scăzut cu 14%, la 8,76 miliarde de lire sterline, faţă de 10,17 miliarde de lire sterline în perioada similară din 2010, din cauza declinului din Italia şi Statele Unite.
În primul trimestru din 2011, marja operaţională combinată (suma costurilor şi a daunelor plătite raportată la valoarea veniturilor din prime) s-a îmbunătăţit la 97%, de la 102% în urmă cu un an deoarece diviziile Aviva din Marea Britanie, America de Nord şi Europa au înregistrat îmbunătăţiri ale marjei combinate.
Unul dintre principalii indicatori din asigurări, marja combinată arată raportul dintre valoarea daunelor plătite plus costul de achiziţie al poliţelor (comisioanele brokerilor şi ale agenţilor) plus costurile administrative şi valoarea primelor încasate.
Grupul Aviva are 45.000 angajaţi şi peste 53 milioane de clienţi în 28 de ţări din întreaga lume. Grupul este lider în asigurări de viaţă şi pensii în Europa. Grupul are fonduri în administrare de peste 379 miliarde de lire sterline.
Aviva Grup România include două companii: Aviva Asigurări de Viaţă şi Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat. Aceasta şi-a început activitatea de asigurări de viaţă în România în 2000, având în prezent un portofoliu de peste 50.000 de clienţi (excluzând asigurările credit life) şi fonduri în administrare de 27 milioane de lire sterline.