/Valcea: Primaria din Baile Govora propune 25 ha de teren intravilan pentru potentialii investitori

Valcea: Primaria din Baile Govora propune 25 ha de teren intravilan pentru potentialii investitori

Primăria staţiunii vâlcene Băile Govora propune un teren de 25 de ha situat în intravilan pentru investiţii în turism, a declarat, luni, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Mihai Mateescu.

“Staţiunea noastră derulează în prezent proiecte de peste 14 milioane de euro care îi vor schimba complet aspectul în mai puţin de un an. În acest sens, putem spune că în foarte scurt timp Băile Govora, alături de alte 9 staţiuni din România, va fi declarată staţiune balneo de interes naţional. Printre cele zece, un fapt îmbucurător, se află şi Olăneştiul şi Călimăneştiul, deci Vâlcea va deveni judeţul turismului balnear din România. Dar nu numai. De aceea Govora îi aşteaptă pe toţi care vor să investească în turism şi într-un turism de calitate să nu ocolească Govora”, a precizat Mateescu.

În prezent, în staţiunea vâlceană, se află în derulare mai multe lucrări de investiţii care depăşesc 14 milioane de euro, printre care reabilitarea parcului balnear al staţiunii, fântână arteziană, chioşc fanfară, miniamfiteatru în aer liber, cascadă de apă şi lumini, reabilitarea aleilor pietonale către izvoarele minerale, amenajarea unui traseu de cură balneară în lungime de 1,7 km, alei de promenadă pe malurile pârâului Hinţa care străbate staţiunea.

Alte proiecte aflate în faze de elaborare sunt construirea unui pavilion de aerosoli în aer liber, construirea unei piscine semiolimpice care include şi o sală de gimnastică medicală, amenajarea unui patinoar artificial în aer liber pe locaţia unui teren de handbal.

“Prin realizarea celor trei obiective propuse, potenţialul turistic al staţiunii va creşte şi se va dezvolta prin îmbinarea armonioasă a unor activităţi de agrement turistic cu procedurile de tratament balnear, oferind astfel o gamă variată de posibilităţi de petrecere a sejurului în Băile Govora, pentru diferite segmente de vârstă. Printre altele şi operatorii privaţi de turism au început reabilitarea proprietăţilor, sunt foarte multe hoteluri şi pensiuni în renovare, multe dintre acestea datând din perioada antebelică”, a mai spus edilul govorean.
De aceea, mai adaugă acesta, sunt motive care să-i determine pe potenţialii investitori să dezvolte afaceri în turism în staţiunea Băile Govora.