/Valcea: Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a verificat dosarele sociale din Baile Olanesti

Valcea: Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a verificat dosarele sociale din Baile Olanesti

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a efectuat joi o vizită inopinată la primăria din Băile Olăneşti, declarându-se mulţumit de modul în care aceasta gestionează dosarele de asistenţă socială, a declarat joi, pentru AGERPRES, primarul staţiunii vâlcene, Gheorghe Ciucă.
“Vizita domnului ministru a fost una scurtă şi inopinată aş putea spune. Dumnealui a fost însoţit de reprezentanţi ai Direcţiei Muncii şi a urmărit legalitatea dosarelor sociale. Astfel au fost alese dosarele suspendate, iar la două dintre acestea domnul ministru a făcut o vizită în teren să vadă dacă suspendarea lor a fost una legală. Pot spune că domnul ministru Sebastian Lăzăroiu a fost mulţumit de modul în care operează primăria din Băile Olăneşti”, a precizat Gheorghe Ciucă.


Primăria Băile Olăneşti gestionează 27 de dosare sociale.
Ajutoarele sociale sunt prestaţii acordate în bani şi în natură persoanelor sau familiilor ale căror venituri sunt insuficiente pentru acoperirea nevoilor minime. Persoanele cu deficienţe fizice, senzoriale, psihice sau mentale beneficiază de ajutoare speciale.
Prestaţiile cuprind alocaţia pentru susţinerea familiei, alocaţia de stat pentru copii, alocaţia pentru copiii nou-născuţi, alocaţia complementară, alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală, indemnizaţia lunară de hrană cuvenită adulţilor şi copiilor infectaţi cu HIV sau bolnavi de SIDA, drepturi financiare pentru nevăzători, asistenţa socială a persoanelor vârstnice, ajutorul pentru încălzirea locuinţei,
ajutoarele băneşti acordate populaţiei cu venituri reduse care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, fondul naţional de solidaritate, finanţarea lucrărilor de construcţii, reparaţii, amenajări şi modernizări ale instituţiilor de asistenţă socială şi medico-socială, ajutoare financiare şi de urgenţă, acordarea de ajutor persoanelor cu afecţiuni de sănătate deosebit de grave pentru tratament medical şi intervenţii chirurgicale în străinătate, subvenţii pentru asociaţii şi fundaţii şi ajutor rambursabil pentru refugiaţi.