/USL intentioneza sa depuna o motiune simpla pe tema etnobotanicelor saptamana viitoare la Camera Deputatilor

USL intentioneza sa depuna o motiune simpla pe tema etnobotanicelor saptamana viitoare la Camera Deputatilor

Uniunea Social Liberală intenţionează să depună săptămâna viitoare, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă tema etnobotanicelor, anunţat joi purtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD, senatorul Olguţa Vasilescu.
“Am decis să pregătim o moţiune simplă pe tema etnobotanicelor pe care s-o depunem la Camera Deputaţilor săptămâna viitoare, evident, după ce o vom transmite la Biroul Permanent Naţional al PSD şi apoi către USL”, a afirmat Olguţa Vasilescu.
Potrivit acesteia, la ora actuală în Parlamentul României sunt depuse 24 de iniţiative legislative care privesc interzicerea consumului de etnobotanice.


“Pentru urgentarea însă a interzicerii acestor substanţe, se impunea o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului Boc. Efectele unei OUG sunt imediate şi nu durează atât de mult ca o lege să treacă prin Parlament. (…) Pentru noi situaţia este explicabilă în ceea ce priveşte inactivitatea Guvernului în acest domeniu, având în vedere că în 2009 o comisie formată din specialişti, sub înaltul patronaj al preşedintelui Traian Băsescu, a cerut dezincriminarea consumului de droguri uşoare”, a mai spus senatorul PSD.