/Universitatea din Bucuresti deschide a treia editie a Scolii de vara privind grupurile de risc si serviciile socialeUniversitatea din Bucuresti deschide a treia editie a Scolii de vara privind grupurile de risc si serviciile sociale

Universitatea din Bucuresti deschide a treia editie a Scolii de vara privind grupurile de risc si serviciile socialeUniversitatea din Bucuresti deschide a treia editie a Scolii de vara privind grupurile de risc si serviciile sociale

Un număr de 25 de studenţi de la toate profilele din ţară va participa până pe 31 iulie în Bucureşti la cea de-a treia ediţie a Şcolii de vară “Grupuri de risc şi servicii sociale de suport” organizată de Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti.

Potrivit coordonatorului Şcolii de vară, care este şi prodecan al facultăţii, Doru Bulzucea, proiectul are ca scop educarea şi formarea de specialişti care să lucreze cu grupurile marginalizate în vederea integrării acestora în societate.
“În cadrul Şcolii de vară, participanţii vor studia problematica discriminării şi modele de lucru bazate pe evidenţe ştiinţifice, atât la nivel teoretic, dar mai ales prin acţiuni pe teme care vizează interacţiunea directă cu grupurile vulnerabile”, a spus prodecanul.

Şcoala de vară va fi structurată pe sesiuni teoretice, studii de caz, module de training axate pe tematici precum consumul de droguri, sexul comercial şi riscurile asociate acestor comportamente, consiliere pre şi post test HIV, programe de tip ambulanţă socială şi de tratament substitutiv.

De asemenea, vor fi studiate politicile din domeniul prevenirii şi combaterii consumului şi traficului de droguri, legislaţia drepturilor omului, discriminarea şi politici anti-discriminare din România.
Doru Bulzucea a mai spus că Şcoala de vară va fi completată cu vizite în teren, prilej cu care participanţii se vor întâlni cu persoane din grupuri vulnerabile şi marginalizate.
Sesiunile de informare vor fi susţinute de cadre didactice ale facultăţii, iar activitatea de teren de către profesionişti din domeniul furnizării de servicii sociale.

Coordonatorul Şcolii de vară a spus că iniţiativa este unică în România, menţionând că este dezvoltată de Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, în parteneriat cu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu asistenţă tehnică şi financiară din partea Biroului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate şi a Institutului pentru o Societate Deschisă – Programul de sănătate pentru romi.
“Reuşita ediţiilor anterioare ne-a determinat să continuăm proiectul. Prin acest proiect avem în vedere educarea şi schimbarea atitudinii participanţilor cu privire la persoanele discriminate şi formarea de specialişti care dă lucreze în viitor cu aceştia”, a declarat decanul facultăţii, Marian Preda.