/UNICEF: Lunetistii iau drept tinta copii in orasul Misrata din Libia

UNICEF: Lunetistii iau drept tinta copii in orasul Misrata din Libia

Lunetiştii au luat drept ţintă copii în oraşul Misrata controlat de rebelii libieni, a avertizat vineri UNICEF, relatează Associated Press.

Sute de locuitori au fost ucişi şi răniţi în asaltul lansat de forţele loiale lui Muammar Gaddafi asupra celui de-al treilea oraş ca mărime din Libia, iar locuitorii duc lipsă de apă potabilă, alimente şi medicamente, afirmă organismul ONU.

‘Deţinem informaţii sigure în legătură cu faptul că printre persoanele vizate de lunetişti se numără şi copii în oraşul Misrata’, a afirmat un purtător de cuvânt al UNICEF, Marixie Mercado, într-o conferinţă de presă la Geneva. Informaţiile provin de la surse locale, a adăugat Mercado, adăugând însă că nu poate spune câţi copii au fost răniţi sau ucişi în acest mod.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii /CICR/ a afirmat că va trimite o echipă la Misrata vineri şi va face cercetări în legătură cu aceste informaţii.

Un purtător de cuvânt al CICR, Christian Cardon, a afirmat că niciodată copii şi alţi civili nu ar trebui să fie o ţintă într-un conflict armat. ‘Însă fără să avem mai multe informaţii, nu putem să comentăm în legătură cu ceea ce se întâmplă acolo’, a mai spus Christian Cardon.