/Ungaria va aloca 18 milioane de euro pentru ‘încurajarea’ medicilor

Ungaria va aloca 18 milioane de euro pentru ‘încurajarea’ medicilor

Serviciile medicale de bază din Ungaria vor primi o injecţie de lichidităţi de cinci miliarde de forinţi /18.3 milioane de euro/, în cadrul măsurilor de reformă în domeniul îngrijirii sănătăţii, a declarat joi secretarul de stat de resort Miklos Szocska, citat de MTI.
Aceşti bani vor fi cheltuiţi pentru a-i încuraja pe medicii de familie şi pe pediatri să ocupe posturile vacante, a precizat oficialul ungar.

Secretarul de stat a menţionat că în Ungaria mocneşte un adevărat ‘război civil’ în acest sector, în condiţiile în care în timpul guvernărilor anterioare au fost retrase fonduri masive, iar reforma va necesita timp.

Ministerul resurselor naţionale a făcut o evaluare a necesităţilor medicale în întreaga ţară şi va întocmi un raport în care va fi prezentat numărul de doctori care lucrează în fiecare unitate regională, a menţionat acesta.

Resursele umane în domeniul medical din Ungaria trebuie reorganizate, în condiţiile în care 15% din medici au plecat din ţară pentru a lucra în străinătate, de la aderarea Ungariei la Uniunea Europeană, în 2004, a precizat el.