/Una dintre victimele accidentului de tramvai de la Iasi are nevoie de o interventie chirurgicala in strainatate

Una dintre victimele accidentului de tramvai de la Iasi are nevoie de o interventie chirurgicala in strainatate

Asistenta medicală, victimă a accidentului de tramvai produs în urmă cu trei săptămâni la Iaşi, are nevoie de o intervenţie chirurgicală şi tratament în străinătate, susţine prefectul, Dragomir Sava Tomaşeschi.
Prefectul judeţului Iaşi a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Mirela Drăguşanu, de 44 de ani, asistentă medicală la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, necesită o intervenţie chirurgicală în străinătate, după ce a suferit multiple traumatisme, cea mai gravă fiind o dublă fractură de bazin.


“Familia femeii mi-a cerut sprijinul pentru găsirea unui mijloc de transport pentru o clinică din Frankfurt (Germania – n.r). Un astfel de zbor, cu elicopterul, îi costă 12.000 – 13.000 de euro, bani de care nu dispun. S-a vorbit cu medicii de acolo, sunt aşteptaţi, noi trebuie să rezolvăm problema transportului. Solicitarea a venit după ce au fost informaţi că în România nu există aparatura necesară pentru o astfel de intervenţie”, a explicat prefectul.
Mirela Drăguşanu se află internată de aproximativ trei săptămâni la Spitalul Floreasca din Bucureşti, după ce pe 21 martie a fost prinsă sub un tramvai, în timp ce se afla într-o maşină a Penitenciarului de Maximă Siguranţă. Şoferul maşinii, agentul Dănuţ Condurache, în vârstă de 42 de ani, a decedat sub roţile tramvaiului.
Pe 21 martie, tramvaiul care circula pe linia 13 a fost implicat într-un accident rutier în timp ce cobora Dealul Copoului. În dreptul Bibliotecii Centrale Universitare, tramvaiul a lovit cinci autoturisme care staţionau în coloană, pe linia de tramvai, la semafor.
Tramvaiul s-a oprit într-un autobuz, care era capăt de coloană, însă înainte a zdrobit o maşină Dacia în care se aflau cei doi angajaţi ai Penitenciarului Iaşi.
În urma accidentului, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte şapte au fost rănite. De asemenea, alte zeci de pasageri ai tramvaiului şi autobuzului s-au ales cu răni uşoare.
Vatmanul este judecat în stare de libertate, după ce procurorii de caz l-au acuzat de ucidere din culpă.