/Un numar de 58 de dosare, aprobate de comisia MS pentru Subprogramul de fertilizare in vitro

Un numar de 58 de dosare, aprobate de comisia MS pentru Subprogramul de fertilizare in vitro

Comisia pentru includerea cuplurilor solicitante în Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer a aprobat 58 de dosare, reprezentând 55% din totalul celor depuse pentru a fi incluse în programul naţional lansat în luna iunie, informează Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat de presă remis marţi.
În cursul lunii iunie s-au înregistrat la Ministerul Sănătăţii 106 dosare ale cuplurilor care s-au prezentat la unul dintre centrele incluse în program.


Dintre cele 48 de dosare respinse, 31 nu au întrunit criteriile de natură medicală iar 17 nu au întrunit criteriile de natură administrativă stabilite prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 765/2011 (lipsa din dosar a unor documente, de exemplu, declaraţii pe proprie răspundere, adeverinţă de asigurat etc.).
În termen de cinci zile, hotărârea comisiei va fi comunicată unităţilor sanitare la care cuplurile au depus dosarele pentru includerea în Subprogramul FIV/ET, urmând ca acestea să informeze, la rândul lor, cuplurile solicitante.
Ministerul Sănătăţii recomandă unităţilor sanitare care derulează subprogramul FIV/ET să efectueze o verificare preliminară a dosarelor depuse de cuplurile interesate înainte de transmiterea dosarelor către MS, întrucât comisia pentru includerea cuplurilor în Subprogramul FIV/ET nu este în măsură să aprobe dosare care nu întrunesc condiţiile impuse prin ordinul amintit, se mai arată în comunicat.