/Un nou produs de asigurari pentru celule stem

Un nou produs de asigurari pentru celule stem

Un nou produs de asigurări a fost lansat, marţi, de Platinum Asigurări – Reasigurări, la iniţiativa Biogenis – Banca de Celule Stem şi în parteneriat cu ASIGEST Broker de Asigurare.
Produsul de asigurare este dedicat transplantului de celule stem – Stem Cell, un produs de asigurare de nişă, complex, care acopera toate costurile şi cheltuielile generate de un transplant de celule stem.
Produsul de asigurare a fost creat ca răspuns la o nevoie existentă în piaţă, în contextul unui număr tot mai mare de părinţi care apelează la recoltarea şi stocarea de celule stem din cordonul ombilical.
Asigurarea pentru transplant de celule stem Stem Cell aduce un sprijin financiar complet părinţilor la nevoie, rapid şi în timp util, acoperind costurile şi cheltuielile unui transplant de celule stem, efectuat atât în România, cât şi în străinătate – Uniunea Europeană, dacă transplantul nu poate fi efectuat în România.


“Partenerii noştri Biogenis ne-au semnalat la începutul acestui an nevoia unui asemenea produs de nişă pe piaţa asigurărilor din România. Am căutat un produs similar atât în Europa cât şi în România şi am găsit în Platinium Asigurări partenerul împreună cu care am dezvoltat acest produs pliat pe nevoile unui părinte care se vede nevoit să apeleze la transplantul de celule stem recoltate la naşterea micuţului pentru a-l vindeca. Ne bucurăm că suntem parte a acestui proiect şi sperăm să putem ajuta astfel părinţii aflaţi în situaţii atât de neplăcute”, a declarat Antonio Souvannasouk, Managing Partner, Asigest.
“Când ASIGEST ne-a abordat întrebându-ne dacă am fi interesaţi să dezvoltăm un asemenea produs am spus imediat Da, pentru că asta ne defineşte, asta facem noi: suntem aproape de asiguraţii noştri cu produse pliate pe nevoile lor specifice”, a subliniat, la rândul său, Anca Băbăneaţă, CEO Platinium Asigurări.
“Credem în necesitatea unei astfel de acoperiri, în special pentru situaţiile în care este vital pentru un copil diagnosticat cu o boală gravă/terminală să beneficieze cât mai rapid de un transplant. Aici intervenim noi şi ajutăm părinţii să-i ofere cea mai bună şi rapidă soluţie pentru viaţa şi sănătatea lui. Pornind de la aceste premise, am creat o acoperire completă, care să răspundă punctual nevoilor majore ale părinţilor, garantând în acelaşi timp accesul tuturor copiilor unei familii, dar şi al părinţilor la un transplant de celule stem provenite din sângele de cordon ombilical al asiguratului, fără costuri suplimentare”, a adăugat reprezentantul CEO Platinium Asigurări.
Acoperirea Stem CellL include o gamă largă de boli grave care pot fi tratate prin transplantul cu celule stem, acordând limite de despăgubire care preiau presiunea financiară a unor momente şi aşa extrem de dificile în viaţa unor părinţi – până la maxim 200.000 Euro cheltuieli aferente transplantului efectuat în Uniunea Europeana, şi până la 100.000 Euro în România, totul pentru o primă anuală de 120 Euro.
Cristian Lăcraru, director de marketing şi comunicare la Biogenis a subliniat că serviciile Biogenis s-au dezvoltat în fiecare moment ca urmare a cerinţelor viitorilor părinţi.
“Suntem prima bancă din România ce a stocat concentrat de celule stem, nu sânge integral, într-un contract supus direct legislaţiei române, prima bancă ce a oferit stocare în două recipiente pentru două utilizări la o singură recoltare şi prima bancă ce a stocat celule stem mezenchimale izolate din cordonul ombilical. Acest nou produs creat astăzi face din Biogenis o bancă de celule stem cu ofertă completă, de la recoltare (sânge de cordon şi porţiune de cordon), transport (gratuit oriunde în lume pentru rudele de gradul unu şi doi) şi până la utilizare (prin produsul lansat astăzi)”, a spus Lăcraru.
Asigurarea Stem Cell are ca principale beneficii acoperirea cheltuielilor de transplant, investigaţii şi tratament precum şi cheltuielile de transport şi cazare (asigurat şi însoţitor), acces la servicii medicale de calitate şi, în plus, pot beneficia de intervenţia de transplant chiar părintele sau/şi ceilalţi copii (ca asiguraţi adiţionali).