/Un nonagenar, ultima victima a epidemiei de Eceh din Germania

Un nonagenar, ultima victima a epidemiei de Eceh din Germania

Epidemia cu bacteria E. coli enterohemoragică (Eceh) a provocat un nou deces în Germania, potrivit autorităţilor, ridicând la 37 numărul morţilor din această ţară, în timp ce bilanţul din Europa este de 38 de victime, relatează AFP.

Un nonagenar a murit în ultimele 24 de ore la Hamburg, în nordul Germaniei, au anunţat miercuri autorităţile oraşului.

În jur de 15 noi cazuri de contaminare cu Eceh sau de îmbolnăvire cu sindromul hemolitico-uremic (SHU) au fost înregistrate în Germania.

Regiunea Hamburg este în mod special afectată de epidemie, cu 1.071 de persoane contaminate cu Eceh până în prezent, au subliniat autorităţile.

În total, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), peste 3.300 de persoane au fost contaminate de bacterie în 14 ţări europene, în SUA şi Canada.

Epidemia, care de la începutul lui mai a lovit în principal nordul Germaniei, este totuşi în regresie. ‘De circa o săptămână, s-au înregistrat mult mai puţine cazuri noi de Eceh şi SHU’, a informat miercuri Institutul Robert Koch într-un comunicat.

Pentru prima dată de la declanşarea epidemiei, un copil a murit în această săptămână în Germania. Decesul micuţului, în vârstă de 2 ani, a fost anunţat marţi, precizează AFP.