/Un mort intr-o explozie accidentala la Kandahar

Un mort intr-o explozie accidentala la Kandahar

O persoană şi-a pierdut viaţa şi 18 au fost rănite duminică la Kandahar, în sudul Afganistanului, în explozia accidentală a unei butelii de gaz, informează AFP, care citează surse oficiale din domeniul medical.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de interne a confirmat că este vorba de o explozie accidentală, a unei butelii de gaz care se afla într-o gheretă a poliţiei rutiere ce a fost incendiată de manifestanţi.

Incidentul s-a produs în contextul în care o persoană şi-a pierdut viaţa şi 16 au fost rănite duminică, în trei oraşe din provincia afgană Kandahar /sud/, în cea de-a treia zi de proteste, provocate de incendierea unui ediţii de Coran de către un pastor ultrareligios din Florida, potrivit oficialităţilor locale.

Au fost internate 16 persoane, rănite cu pietre sau focuri de armă, între acestea aflându-se şi doi poliţişti, a declarat pentru AFP un responsabil medical din provincia Kandahar. Un alt oficial local a indicat că o persoană a fost ucisă. Victimele provin din diferite sectoare ale Kandaharului şi din districtele Panjwayi şi Dand.

Gestul pastorului unui mic grup creştin ultrareligios din Florida /sudul SUA/ a declanşat un uriaş val de proteste în regiune, provocând începând de vineri cel puţin 17 morţi, între care un român din cadrul misiunii ONU în Afganistan, cu baza la Mazar-I-Sharif /nord/.