/Un medic român propus spre beatificare de Vatican pentru vindecări miraculoase

Un medic român propus spre beatificare de Vatican pentru vindecări miraculoase

Medicul român Benedict Martin şi-a pus mâinile pe corpul neînsufleţit al unei bătrâne şi s-a rugat, iar femeia a revenit din morţi pe masa de la morgă.
La 11 ani de la miracol, salvatorul femeii a murit, iar acum este propus spre beatificare la Vatican, scrie duminică portalul rostiri.it.

Despre medicul Benedict Martin, supranumit Sfântul, se ştie că a vizitat Italia în 1980 şi a primit binecuvântarea de la Vatican pentru a deveni preot, el fiind hirotonisit în secret la Slănic Moldova.

De-a lungul anilor, s-au consemnat peste 70 de vindecări miraculoase înfăptuite de Benedict Martin, atât înainte, cât şi după moartea sa. O femeie “înviată” de el după patru ore petrecute la morgă îşi spune povestea.

Sevastia Vatavu are 73 de ani şi locuieşte în Târgu Ocna. Ea a povestit incredibila întâmplare prin care a trecut pe 2 februarie 1975, chiar în ziua în care născuse o fetiţă. După naştere au apărut complicaţii, iar femeia a încetat din viaţă, fiind declarată moartă şi dusă la morgă, unde a stat patru ore: “Îmi aduc aminte doar că am născut, apoi nu mai ştiu decât că m-am trezit pe masă la morgă, cu doctorul Benedict lângă mine. Am aflat că m-a căutat peste tot, iar când m-a găsit şi-a pus mâinile pe mine şi a început să se roage, deşi pe-atunci rugăciunile la vedere erau interzise”.

Pentru toţi locuitorii Văii Trotusului, doctorul Benedict Martin era cunoscut că ‘Sfântul”. iar pacienţii stăteau uneori chiar câteva săptămâni că să prindă un loc la consultaţiile lui.

Procedurile de beatificare a lui Benedict Martin au fost începute şi sunt continuate de preotul doctor Eusebio Bejan, care a adunat sute de declaraţii şi a făcut ca anul acesta dosarul să ajungă la Vatican.AGERPRES/(AS – Mariana Ionescu)