/Un copil de 10 saptamani, salvat la AKH cu ajutorul unei inimi artificiale

Un copil de 10 saptamani, salvat la AKH cu ajutorul unei inimi artificiale

Medicii de la clinica vieneză AKH au reuşit să salveze viaţa unui bebeluş de numai 10 săptămâni, cu ajutorul unei inimi artificiale, relatează publicaţia ‘Kronen Zeitung’, în ediţia de miercuri, despre intervenţia chirurgicală senzaţională a echipei medicale.

Fetiţa suferea de o malformaţie gravă, iar starea ei se agrava cu fiecare oră, până când inima a încetat să bată. “Am fost nevoiţi să o resuscităm”, a declarat medicul Ina Michel-Behnke, şefa secţiei de cardiologie pediatrică.

Pentru salvarea vieţii bebeluşului, medicii au decis să recurgă la implantarea unei inimi artificiale. “Niciodată până acum în Austria un copil atât de mic nu a suferit o astfel de operaţie. Chiar şi la nivel mondial se încearcă foarte rar”, a explicat doctorul Günther Laufer, care conduce secţia de chirurgie cardiovasculară.

Inima artificială va rămâne în corpul fetiţei, care cântăreşte 5,5 kilograme, până când organul propriu va fi suficient de puternic sau până când va fi găsit un donator, a mai spus doctorul Laufer.