/Un baietel de 2 ani, prima persoana din lume nascuta cu o catena cromozomiala in plus

Un baietel de 2 ani, prima persoana din lume nascuta cu o catena cromozomiala in plus

Un băieţel de doi ani din Marea Britanie este singura persoană din lume “diagnosticată” ca având o catenă cromozomială în plus, conform unui material publicat de cotidianul britanic The Daily Mail.

Alfie Clamp s-a născut orb şi cu o serie de alte dizabilităţi severe a căror cauză a fost căutată de medici. În urma unor teste medicii au descoperit că cel de-al şaptelea cromozom al băieţelului mai are încă un braţ, fapt fără precedent în istoria medicinei. Medicii s-au declarat uimiţi de această particularitate a micuţului, complet necunoscută în lumea medicinei. Din această cauză ei nu se pot pronunţa încă dacă această particularitate va avea vreun efect asupra vieţii copilului.

Alfie Clamp poate în prezent să vadă şi va fi supus în această lună şi unei intervenţii chirurgicale pentru corectarea unei probleme intestinale din naştere.

Părinţii săi, Gemma şi Richard Clamp, au descoperit că ceva este în neregulă cu fiul lor după ce l-au adus acasă de la maternitate. La doar câteva zile, micuţul a încetat să mai respire şi i s-au învineţit buzele.

La vârsta de doar 6 săptămâni, părinţii micuţului au aflat că acesta are o rară anomalie genetică.

Alfie a început să vadă după vârsta de 3 luni, iar musculatura sa este foarte slabă, neputând să se întoarcă singur pe o parte decât după 18 luni. El încă suferă de o serie de probleme digestive şi are nevoie de medicamente în fiecare zi pentru a-i ajuta organismul să absoarbă nutrimentele vitale pentru creştere.

Cei doi părinţi mai au o fetiţă de 10 ani, Georgia, care este perfect sănătoasă.