/Un al saptelea copil spitalizat in Franta din cauza unei infectii provocate de E.coli

Un al saptelea copil spitalizat in Franta din cauza unei infectii provocate de E.coli

Un al şaptelea copil era în curs de transfer spre un centru spitalicesc universitar /CHU/ din Lille /nordul Franţei/ joi după-amiază din cauza unei infecţii cu bacteria E.coli, relatează France Presse, citând Agenţia regională de sănătate /ARS/.

În contextul în care cei şase ceilalţi copii spitalizaţi de miercuri la Lille erau originari din regiunea Nord/Pas-de-Calais, cel de-al şaptelea este originar din Amiens, din regiunea vecină Picardia, a precizat ARS, care nu a fost în măsură să menţioneze vârsta copilului.

Acest copil prezintă aceleaşi simptome ca şi ceilalţi şase, în special diaree sangvinolentă, a precizat aceeaşi sursă.

Cei şapte copii contaminaţi au mâncat hamburgeri suspecţi, a subliniat o purtătoare de cuvânt a ARS, contactată telefonic de AFP, contrazicând o informaţie a producătorului de hamburgeri, compania SEB, potrivit căreia cel puţin unul dintre copii nu ar fi consumat carne suspectă.

Producătorul de hamburgeri, compania franceză SEB cu sediul la Saint-Dizier /nord-est/, care a ordonat miercuri retragerea tuturor loturilor suspecte, a anunţat joi că respectiva carne a fost tranşată în Germania, înainte de a fi importată în Franţa pentru a fi transformată.