/Tulcea: Modernizari de peste 2 milioane de lei, la Spitalul Judetean de Urgenta

Tulcea: Modernizari de peste 2 milioane de lei, la Spitalul Judetean de Urgenta

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea a realizat de la începutul anului investiţii în sumă totală de peste două milioane de lei pentru îmbunătăţirea condiţiilor oferite pacienţilor.
Directorul SJU, Ion Popescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că au fost modernizate blocurile operatorii ale secţiilor de ginecologie şi oftalmologie, s-au adus paturi noi pentru viitoarea secţie pentru mame şi nou-născuţi, investindu-se totodată şi în secţia de oncologie.
“Am primit 1,3 milioane de lei pentru achiziţionarea unui tomograf pentru care se desfăşoară în momentul de faţă licitaţia de achiziţionare. Cred însă că abia la finele trimestrului următor acesta va fi funcţional, pentru că trebuie încheiată licitaţia şi trebuie să obţinem şi diverse autorizaţii”, a menţionat directorul SJU, Ion Popescu.


De asemenea, joi, SJU a recepţionat 85 de paturi noi care vor fi distribuite secţiilor unităţii medicale, conducerea spitalului intenţionând să amenajeze în fiecare secţie câte două saloane cu mobilier nou.
Alte două proiecte, potrivit directorului Popescu, au fost demarate de SJU, acestea vizând refacerea întregii reţele de calculatoare din unitate, precum şi înfiinţarea unei noi Unităţi de Primiri Urgenţe.
Directorul SJU a menţionat că, de la începutul anului, în condiţiile existenţei unui buget insuficient, a primit sponsorizări constând în medicamente, dar şi în sume de bani, atât din partea unor firme private din alte judeţe, cât şi din partea STX OSV Tulcea SA, numai ultima societate menţionată, de la începutul anului, acordând o sponsorizare de 200.000 de lei.
În ceea ce priveşte intenţiile anunţate în urmă cu aproape două luni de filiala teritorială a Asociaţiei Comunelor din România privind alocarea de către primăriile din judeţ a unor sume pentru amenajarea unor saloane din SJU, potrivit sursei, acestea nu s-au concretizat încă.