/Tulcea: Meditatii gratuite, burse si tutorat pentru elevii si studentii romi

Tulcea: Meditatii gratuite, burse si tutorat pentru elevii si studentii romi

Peste 50 de adolescenţi de etnie romă au participat marţi la un seminar de informare derulat în cadrul unui proiect ce se adresează elevilor şi studenţilor romi care doresc să devină specialişti în domeniul medical.
Proiectul ‘O generaţie de specialişti romi în domeniul medical’ a fost implementat şi în ultimii trei ani de iniţiatori însă în 2011 cuprinde pentru prima oară componenta de tutorat, adolescenţii romi putând beneficia de meditaţii gratuite, burse, dar şi de îndrumare din partea medicilor rezidenţi în cazul studenţilor romi din primii doi ani de facultate.
‘Elevii romi din clasele a XI-a pot beneficia de meditaţii gratuite la biologie, fizică şi chimie, materii care sunt necesare pentru examenul de admitere în universităţile de medicină, farmacie şi tehnică dentară, precum şi la şcolile post-liceale medicale.

Proiectul nu se adresează exclusiv elevilor şi studenţilor romi din Tulcea, dar am venit în acest judeţ pentru că, potrivit datelor, aici există un grup important de elevi de etnie romă în învăţământul liceal’, a declarat pentru AGERPRES coordonatorul din cadrul proiectului, Cerasela Bănică.
Sesiuni similare de informare au mai avut loc şi în alte judeţe din ţară, acestea bucurându-se, potrivit sursei, de o largă audienţă.
‘La majoritatea sesiunilor am avut săli pline, ceea ce înseamnă că programul se bucură de succes’, a menţionat Bănică.
Elevii şi studenţii romi pot depune aplicaţiile în cadrul proiectului în perioada 14 aprilie-27 iulie, informaţii suplimentare putând fi obţinute de pe site-ul www.burseromi.ro.
Proiectul ‘O generaţie de specialişti romi în domeniul medical’, iniţiat de Agenţia de Monitorizare a Presei, în parteneriat cu Fundaţia Roma Education Fund România, Asociaţia Medicilor Rezidenţi, Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate şi Open Society Budapesta, se desfăşoară în perioada ianuarie 2011-ianuarie 2014, are un buget de 19,59 milioane de lei şi este cofinanţat din Fondul Social European ‘Investeşte în oameni!’.