/Tulcea: Investitii americane, inaugurate in judetul Tulcea

Tulcea: Investitii americane, inaugurate in judetul Tulcea

Reprezentanţi ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România vor participa miercuri şi joi, în judeţul Tulcea, la inaugurarea unor obiective sociale realizate cu sprijinul financiar al militarilor americani.
Conform unui comunicat de presă remis marţi de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea, miercuri vor fi inaugurate grădiniţa din localitatea Ceamurlia de Jos şi dispensarul din Maliuc, iar joi va fi inaugurat centrul de plasament “Cristian” din municipiul Tulcea.


‘Cele trei proiecte, cu o valoare totală de 449.000 de dolari, presupun construcţia şi renovarea unei grădiniţe, a unui dispensar şi a unui orfelinat din localităţile Ceamurlia de Jos, Maliuc, Tulcea. La ceremonie vor participa locotenent colonelul Shannon Hancock, ofiţer pentru relaţii bilaterale, consulul general al Ambasadei SUA, James Gray, colonelul Bob Stanley de la Comandamentul Forţelor americane din Europa şi preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Victor Tarhon’, se arată în comunicatul de presă al CJ Tulcea.
Grădiniţa din satul Ceamurlia de Jos are o suprafaţă totală de 280 de metri pătraţi, va avea o capacitate pentru 25 de copii, valoarea proiectului de reamenajare fiind de 250.000 de dolari.
Dispensarul din satul Maliuc, din Delta Dunării, potrivit CJ, va oferi servicii medicale unui număr de 2.500 de persoane, valoarea proiectului fiind de 48.000 de dolari.
Clădirea de trei etaje a centrului de plasament “Cristian” din oraşul Tulcea, care găzduieşte 65-70 de copii şi minori cu vârsta de până la 17 ani, cu handicap neuropsihic sau fizic, are, după derularea proiectului în valoare de 150.000 de dolari, ferestre, uşi, radiatoare şi aparate de aer condiţionat noi, lift, pereţi nou văruiţi şi un covor nou.