/Tulcea: Cereri de urna mobila `suspecte` pentru alegerile din Horia

Tulcea: Cereri de urna mobila `suspecte` pentru alegerile din Horia

Secţia de votare din localitatea Horia a înregistrat până duminică la prânz 19 cereri pentru urna mobilă, unele dintre ele fiind considerate suspecte de preşedinta secţiei, Lenuţa Sarandi.
‘Sunt unele cereri scrise de mână, altele sunt tipizate, toate sunt însoţite de acte doveditoare semnate de medici, dar în unele cazuri cei care au depus cererea ne-au spus şi până la ce oră să venim, pentru că în caz contrar nu vor fi găsiţi acasă’, a declarat pentru AGERPRES preşedinta secţiei de votare din Horia.
Ea a spus că printre diagnosticele persoanelor netransportabile care au solicitat urna mobilă se află glaucom, hipertensiune, demenţă şi anxietate.


Potrivit sursei, situaţia a fost prezentată Biroului Electoral de Circumscripţie (BEC) nr. 24, membrii acestuia verificând solicitările înregistrate.
‘Toate cererile primite sunt însoţite de acte doveditoare emise de medici, motiv pentru care ele nu pot fi refuzate. În plus, noi nu suntem medici pentru a putea contesta aceste cereri’, a afirmat reprezentantul PNL din cadrul BEC 24, Constantin Străinu.
Conform prevederilor legale în vigoare, urna mobilă va fi însoţită de doi membri ai BEC şi de jandarmi.
Duminică, 3 aprilie, 1.238 de persoane din comuna Horia înscrise pe listele electorale permanente sunt aşteptate la cele trei secţii de votare să îşi aleagă primarul, până la ora 10,00, conform Prefecturii judeţului Tulcea, 11% din alegători exprimându-şi opţiunea electorală.
Potrivit BEC nr. 24, nu au fost înregistrate deocamdată sesizări din partea partidelor politice.
Pentru Primăria Horia candidează: Petrică Golea – preşedinte al organizaţiei comunale PDL Horia din 2010, de profesie inginer silvic; consilierul local PRM Marcel Ene, pensionar; Constanţa Ion – preşedintele organizaţiei comunale a PSD, de profesie contabil, şi reprezentantul PNL, Gabriel Brănişteanu, jurist.
Funcţia de primar al comunei Horia a rămas vacantă după ce reprezentantul liberalilor Horia Duţoiu a fost condamnat prin sentinţă definitivă şi irevocabilă în urma unor divergenţe cu o societate comercială care a concesionat dreptul de exploatare a resurselor acvatice din lacul Horia.
Secţiile de votare vor fi deschise până la 21,00. Dacă primarul nu va fi ales din primul tur de scrutin, al doilea tur va avea loc în 10 aprilie.