/Trei candidati inscrisi pe un loc bugetat, la UMF Targu Mures

Trei candidati inscrisi pe un loc bugetat, la UMF Targu Mures

La Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, la secţiile română şi maghiară, s-au înscris 824 de candidaţi pe 268 de locuri, a anunţat, luni, rectoratul universităţii.
Potrivit fişelor de înscriere, concurenţa este mare şi la celelalte două facultăţi ale UMF, la Facultatea de Medicină Dentară sunt înscrişi 213 candidaţi pe 70 de locuri, iar la Facultatea de Farmacie s-au înscris 131 de candidaţi pe 70 de locuri.
UMF Târgu Mureş mai oferă şi 50 de locuri la Medicină în limba engleză, însă deocamdată nu a fost comunicat numărul studenţilor străini înscrişi.


Prima probă de examen la UMF Târgu Mureş este programată pentru miercuri.
Şi la Universitatea ‘Petru Maior’ din Târgu Mureş media este de doi candidaţi înscrişi pe un loc bugetat: la Facultatea de Inginerie s-au înscris 246 de candidaţi pe 350 de locuri (149 la buget şi 201 cu taxă), la Facultatea de Ştiinţe şi Litere sunt 325 de candidaţi pe 325 de locuri (148 la buget şi 177 cu taxă), iar la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrative au fost 508 candidaţi pe 370 de locuri (148 la buget şi 422 cu taxă).
La Universitatea de Artă din Târgu Mureş, unde este în derulare perioada de înscriere, sunt scoase la concurs câte şapte locuri bugetate şi câte cinci cu taxă la fiecare dintre cele 12 specializări, la secţiile română şi maghiară.