/Traian Igas: La Arad va functiona o baza aeriana SMURD pentru vestul tarii

Traian Igas: La Arad va functiona o baza aeriana SMURD pentru vestul tarii

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, a anunţat vineri, la Arad, că pe aeroportul din acest municipiu, mai exact în locul Aeroclubului Arad, va funcţiona în curând o bază aeriană SMURD care va deservi tot vestul ţării.
‘Ministerul Administraţiei şi Internelor a aprobat alocarea către baza Arad a unui elicopter SMURD, singura problemă care mai rămăsese de rezolvat fiind acordul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în vederea mutării Aeroclubului. În urma discuţiilor purtate cu ministrul Anca Boagiu, aceasta şi-a dat acordul mutării Aeroclubului (aflat în subordinea MTI. n.red.) la Şiria, acolo unde există o pistă privată, astfel că nu mai există nici un fel de oprelişti pentru înfiinţarea bazei de la Arad’, a declarat ministrul Igaş.


Potrivit acestuia, la Arad va fi înfiinţat un punct operare aeromedical, al patrulea din ţară după cele din Bucureşti, Târgu Mureş şi Iaşi. Acesta va fi realizat în cooperare cu CJ Arad şi Ministerul Transporturilor, proprietarii bazelor. MAI va pune la dispoziţie la Arad un elicopter care va deservi judeţele Caraş – Severin, Timiş, Arad, Bihor şi Hunedoara.
‘Prin înfiinţarea bazei de la Arad, timpul de intervenţie se va reduce de la 60-90 de minute la 20-30 de minute. Acest lucru nu poate fi decât apreciat de comunitatea locală’, a mai adăugat ministrul Constantin Traian Igaş.