/Traian Basescu: Daca ne lipseste ceva in sistemul sanitar, este lipsa de proceduri

Traian Basescu: Daca ne lipseste ceva in sistemul sanitar, este lipsa de proceduri

Trimisul special al AGERPRES, Mirela Bărbulescu, transmite: Dacă ne lipseşte ceva în sistemul medical, este lipsa de proceduri, le-a spus preşedintele Traian Băsescu, luni, la Londra, reprezentanţilor comunităţii româneşti din Marea Britanie.
“Cred că, dacă ne lipseşte ceva în sistemul medical – scuzaţi-mă că îmi dau cu părerea despre sistemul medical, mai mult, eu fiind inginer, mai rău, fiind comandant de navă – vă daţi seama ce dezastru să vorbeşti despre doctori. Există o realitate în sistemul nostru de sănătate şi ea se numeşte lipsa de proceduri. Este o bătălie care se duce acum, pentru ca unui bolnav diagnosticat cu o boală să i se aplice o anume procedură. Ştiu că s-au făcut deja un set de ghiduri de proceduri pentru o serie de boli, dar este un proces lung. Dacă ar putea veni un ajutor din partea Asociaţiei (medicilor români din Londra – n.r.) cred că aici ar putea veni. Nu cred că în Marea Britanie, în spitale nu se aplică un set de proceduri pentru aproape orice boală, probabil, după ce a fost diagnosticată”, a spus preşedintele Băsescu.


El a menţionat, răspunzând unei întrebări a unui medic român, că ar fi util un transfer de experienţă de la spitalele britanice, adăugând că există deschidere la Ministerul Sănătăţii din acest punct de vedere.
“Pentru colaborarea la nivelul medicilor de familie, vă pot spune că medicul meu de familie este cu mine în delegaţie. Dacă sunteţi de acord, explicaţi-i dânsei. Cred că ar trebui să faceţi o discuţie între oameni de meserie. Vă rog mult, fiţi de acord să vă întâlniţi cu dânsa în cursul dimineţii de mâine”, i-a spus Băsescu unui reprezentant al comunităţii româneşti, care a vorbit despre dificultăţile, mai ales cele financiare, cu care se confruntă medicii.