/Toti ministrii din Zimbabwe vor fi supusi circumciziei `pentru a da exemplu` in lupta contra SIDA

Toti ministrii din Zimbabwe vor fi supusi circumciziei `pentru a da exemplu` in lupta contra SIDA

Toţi bărbaţii din Guvernul Republicii Zimbabwe vor fi supuşi circumciziei ‘pentru a da un exemplu’ în încercarea de a reduce rata infecţiilor cu HIV într-o ţară în care una din şapte persoane este seropozitivă, a anunţat doamna vicepremier Thokozani Khupe, semnalează duminică Efe.

‘Ca membri în guvern, trebuie să dăm exemplu pentru ca atunci când vom merge la rădăcina problemei (SIDA) să se poată înţelege importanţa şi beneficiile (tăierii împrejur)’, a declarat dna Khupe pentru ziarul guvrnamental Sunday Mail, admiţând că miniştrii credeau că glumea când le-a comunicat această măsură.

Zimbabwe a început acum doi ani o campanie naţională de circumcizie şi se estimează că aproximativ 30.000 de bărbaţi s-au supus deja acestei operaţii.

Potrivit unor studii medicale, circumcizia poate reduce numărul cazurilor de contagiere cu HIV până la 60 la sută, fapt pentru care autorităţile din Zimbabwe doresc ca 1,2 milioane de bărbaţi să se supună acestei operaţii până în 2015.

‘Obiectivul nostru este ca nimeni să nu moară de HIV sau de boli derivate din SIDA şi nu putem reuşi aceasta decât atunci când liderii noştri vor începe să dea exemplu’, a adăugat Thokozani Khupe.

Un studiu prezentat în luna iunie şi elaborat de UNICEF şi Banca Mondială arată că aproape 2.500 de tineri contractează HIV pe zi în întreaga lume, iar Africa Subsahariană este regiunea cea mai afectată de pe planetă.