/Toledo: o delegatie romaneasca studiaza sistemul sanitar din Castilla-La Mancha

Toledo: o delegatie romaneasca studiaza sistemul sanitar din Castilla-La Mancha

Reprezentanţii Comisiei româneşti de acreditare a spitalelor (CoNAS) au efectuat luni o vizită în Toledo, pentru a cunoaşte sistemul sanitar din Comunitatea autonomă spaniolă Castilla-La Mancha. Aici, au putut vizita şantierul Spitalului general universitar din Toledo şi au aflat cum funcţionează Spitalul naţional pentru paraplegici, precum şi Unitatea de chirurgie ambulatorie, informează LaCerca.com.

Membrii comisiei româneşti, formate din profesionişti din domeniu – directori, administratori, chirurgi, internişti, precum şi economişti şi avocaţi – s-au întâlnit cu reprezentanţi ai instituţiilor locale menţionate, care le-au explicat sistemele spaniole de evaluare şi acreditare, precum şi care sunt standardele şi criteriile luate în consideraţie în domeniul sanitar. De asemenea, delegaţia românească a mai avut ocazia, potrivit sursei citate, să cunoască strategiile de securitate şi calitate a serviciilor oferite.

Specialiştii români au aflat şi cum funcţionează Spitalul naţional pentru paraplegici, fondat acum 34 de ani, precum şi Unitatea de chirurgie ambulatorie din cadrul complexului sanitar din Toledo, care este activă din 1992 şi a servit drept model pentru dezvoltarea reţelei din restul Spaniei. În sfârşit, delegaţia românească vizitat şi şantierul noului Spital general universitar din Toledo – cea mai importantă lucrare publică efectuată în prezent în Europa, precizează sursa citată. Viitorul centru medical va avea 800 de saloane, 36 de săli de operaţie, peste 200 de cabinete de consultaţie, 81 de săli pentru unităţi speciale, şi peste 6.000 de metri pătraţi pentru departamentul de urgenţe.