/Titus Corlăţean: Un Pact Naţional pentru Sănătate ar crea cadrul normal de dezbatere a reformei

Titus Corlăţean: Un Pact Naţional pentru Sănătate ar crea cadrul normal de dezbatere a reformei

Senatorul PSD Titus Corlăţean atrage atenţia că dezbaterea privind reforma sistemului de sănătate trebuie să continue, dar în baza unui dialog social amplu şi transparent, care să reunească mai ales specialiştii din sistem.
‘Resping categoric abordarea lui Traian Băsescu, care merge pe principiul: Dacă nu facem cum zic eu, nu mai facem reformă deloc! Nu trebuie să cădem în această capcană! Sistemul de sănătate are nevoie de reformă şi schimbare. Dar nu aşa cum voia actuala putere! Pentru ei, reforma înseamnă vânzarea Sănătăţii către clientelă şi periclitarea acelor servicii care funcţionează exemplar, precum SMURD. Or, reforma este cu totul altceva”, afirmă Corlăţean într-un comunicat remis sâmbătă.

În opinia sa, preocuparea majoră trebuie să fie oferirea unor servicii de calitate tuturor cetăţenilor, nu “satisfacerea unor interese private obscure”.

“De aceea, dezbaterea pe reformă trebuie să continue negreşit, dar pe nişte baze sănătoase şi democratice’, apreciază Corlăţean.

Titus Corlăţean subliniază că USL susţine implicarea activă a specialiştilor din sistem în cadrul eforturilor de reformare a Sănătăţii.

‘Este nevoie de un dialog serios, amplu şi transparent cu întreaga societate pentru elaborarea unui proiect centrat pe interesele pacienţilor. Specialiştii din sistem nu trebuie alungaţi de la masa dialogului, aşa cum a făcut Băsescu, ci dimpotrivă! Oameni precum Raed Arafat trebuie obligatoriu să facă parte din acest efort comun pentru reformare. Specialiştii trebuie lăsaţi să-şi facă treaba, iar USL a propus un Pact pe Sănătate, prin care să se angajeze că va respecta decizia experţilor şi a societăţii civile. Avem obligaţia să venim cu un proiect care să se bucure de o susţinere cât mai largă a românilor, întrucât ei sunt principalii beneficiari ai sistemului de Sănătate’, mai susţine social-democratul. AGERPRES