/Timis: Reforma lui Cseke Attila este opusa trendului occidental, sustine Horia Cristian (PNL)

Timis: Reforma lui Cseke Attila este opusa trendului occidental, sustine Horia Cristian (PNL)

Modificările pe care le-a făcut ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, sunt orientate exact în direcţia opusă în care se face reforma în spitalele din Occident, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, secretarul Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, liberalul Horia Cristian.
“Nimic din ceea ce face la ora actuală în România ministrul Sănătăţii nu corespunde cu trendul şi cerinţa mondială în ceea ce priveşte reformarea sistemului de spitale din Occident. Din păcate, cele două decese care s-au întâmplat săptămâna aceasta sunt doar vârful aisbergului, dar repercusiunile vor fi mult mai profunde”, a declarat Cristian.
El a subliniat că la nivelul municipiului Timişoara se vorbeşte despre unificarea spitalelor, motivându-se că se vor face economii.


“Peste tot, în lume, modernizarea spitalelor constă în fragmentarea şi separarea celor de mare performanţă, ori, în Timişoara, se doreşte exact inversul, respectiv unificarea Centrului de Cardiologie – care este de mare performanţă – cu spitalul judeţean, respectiv unificarea a două spitale de specialitate – ginecologia şi bolile infecţioase – cu spitalul municipal”, a explicat deputatul.
Acesta estimează efecte pe termen lung ale unor astfel de proceduri, întârziind cu până la zece ani reforma din spitalele timişorene, fapt care va duce la falimentul lor şi incapacitatea de a mai putea asigura servicii de calitate pentru pacienţi.