/Timis: Ovidiu Branzan ii cere demisia lui Cseke Attila

Timis: Ovidiu Branzan ii cere demisia lui Cseke Attila

Fostul ministru social-democrat al Sănătăţii Ovidiu Brânzan îi cere actualului deţinător al portofoliului, Cseke Attila, să renunţe la funcţie pentru “a nu face mai mult rău” sistemului sanitar din România.
El a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că ministrul Cseke Attila ia decizii bazate doar pe influenţa politicului sau pe “amatorism”.
“Imediat după Paşti, USL va depune o moţiune simplă pe sănătate. Ministrul Cseke Attila cred că ar trebui să plece din mai multe motive, principalul, legat de desfiinţarea spitalelor, fiind faptul că în loc să se consulte cu specialiştii în domeniu s-a consultat doar cu politicienii”, a afirmat Ovidiu Brânzan.


El a dat exemplul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, propus spre închidere, dar care a rămas de sine stătător în funcţiune, deoarece ministrul a constatat personal că ar fi fost eronată închiderea lui.
Un pas concret propus de Ovidiu Brânzan este organizarea unui simpozion-dezbatere la Timişoara, la care să participe profesionişti în domeniu, indiferent de culoarea politică, având în prim-plan situaţia din sectorul sanitar timişorean.
“Dacă nu spunem noi ce trebuie făcut şi ce e bine pentru sănătatea noastră, vin alţii să ne înveţe, dar ne învaţă prost”, a apreciat Brânzan.
Fostul ministru a identificat împreună cu viceprimarul Sorin Grindeanu câteva priorităţi în Sănătatea din Timişoara, în perioada următoare intenţionând să efectueze vizite în toate spitalele din municipiul.