/Timis: Fiul cel mic al primarului din Deta si alti trei tineri, retinuti si audiati

Timis: Fiul cel mic al primarului din Deta si alti trei tineri, retinuti si audiati

Fiul cel mic al primarului din localitatea Deta, Călin Roman, şi alţi trei tineri implicaţi în scandalul soldat cu înjunghierea a trei bărbaţi, în faţa unei terase din oraş, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost reţinuţi şi sunt audiaţi, iar fiul cel mare al edilului, Bogdan Roman, suspect în acest caz, este căutat în continuare de poliţişti.

Potrivit IPJ Timiş, cei doi fii ai primarului din Deta sunt învinuiţi de ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală şi port fără drept de armă albă în locuri publice, după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost implicaţi într-un scandal, în faţa unei terase din oraş, unde au înjunghiat trei bărbaţi.

‘În urma investigaţiilor efectuate, s-a reuşit identificarea şi prinderea lui B. D. Vasile, de 26 de ani, R. Călin, de 27 de ani, G. Radu, de 26 de ani şi S. V. Pavel, de 26 de ani, toţi din Deta. De asemenea, a fost efectuată o percheziţie la adresa de domiciliu a lui R. Călin, în baza unei autorizaţii emise de către Judecătoria Deta. De la locuinţa percheziţionată au fost ridicate, în vederea cercetărilor, două arme neletale cu destinaţia paintball, trei cagule, două cuţite, mai multe telefoane mobile şi o sumă de bani. Cele patru persoane identificate au fost conduse la sediul Inspectoratului Poliţiei Judeţului Timiş, unde sunt audiate, în prezent, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsuri legale’, a declarat luni pentru AGERPRES Mădălina Mezdrea, purtător de cuvânt al IPJ Timiş.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, precum şi pentru depistarea lui Roman Bogdan Daniel, cel de-al doilea băiat al edilului din Deta, suspect că a participat la agresiune.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2,00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Deta s-au deplasat la o terasă de pe strada Victoriei din localitate, unde a avut loc o altercaţie între mai multe persoane. În urma scandalului a rezultat rănirea lui Ş. Alexandru, de 32 de ani, a lui I. Petru, de 22 de ani, şi a lui G. Bogardo, de 23 de ani, toţi din Deta, care au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Din primele verificări se pare că vinovaţi de producerea scandalului sunt patru tineri, doi dintre ei fiind fiii primarului Detei, care au plecat de la locul faptei înainte de sosirea echipajelor de poliţie.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală şi port fără drept în locuri publice a cuţitului, cercetările continuându-se în vederea stabilirii împrejurărilor producerii evenimentului.

Conform declaraţiilor victimelor, consemnate de poliţişti, în timpul altercaţiei, Bogdan Daniel Roman, de 32 de ani, fiul primarului, a scos un cuţit şi a înjunghiat trei tineri. Doi dintre ei au ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara, cu răni grave, iar cel de-al treilea a fost transportat la Spitalul din Deta.