/Timis: Cei patru retinuti in cazul de la Deta, audiati la Parchet; ei vor fi prezentati instantei cu propunere de arestare

Timis: Cei patru retinuti in cazul de la Deta, audiati la Parchet; ei vor fi prezentati instantei cu propunere de arestare

Cele patru persoane reţinute în urma scandalului din Deta, printre care se află şi fiul cel mic al primarului din localitate, Călin Roman, sunt audiate luni la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, după audieri acestea urmând să fie prezentate magistraţilor de la Judecătoria Deta, cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile.

Între timp, în zonă a ajuns şi şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, pentru a coordona ancheta declanşată în acest caz, soldat cu înjunghierea a trei persoane.
În timpul audierilor de la Poliţie, cei patru reţinuţi au declarat că de fapt ei au fost cei agresaţi de victime şi că nu au făcut altceva decât să riposteze, potrivit unor surse judiciare.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a preluat ancheta în care sunt puşi sub acuzare fiii primarului din localitatea Deta, Petru Roman, motivul fiind impactul mediatic, numărul redus de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta şi necesitatea soluţionării rapide a dosarului.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus preluarea cauzei privindu-i pe fraţii Călin şi Daniel Bogdan Roman, Radu Gherghe, Daniel Bârzan şi Valentin Strâmtu, cercetaţi penal pentru trei infracţiuni de loviri sau alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, respectiv portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a unor obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire.
Fiul cel mic al primarului din localitatea Deta, Călin Roman, şi alţi trei tineri implicaţi în scandal au fost reţinuţi, urmând ca ei să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar fiul cel mare al edilului, Bogdan Roman, suspect în acest caz, este căutat în continuare de poliţişti.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2,00, poliţiştii Poliţiei Oraşului Deta s-au deplasat la o terasă de pe strada Victoriei din localitate, unde a avut loc o altercaţie între mai multe persoane. În urma scandalului a rezultat rănirea lui Ş. Alexandru, de 32 de ani, a lui I. Petru, de 22 de ani, şi a lui G. Bogardo, de 23 de ani, toţi din Deta, care au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Din primele verificări se pare că vinovaţi de producerea scandalului sunt patru tineri, doi dintre ei fiind fiii primarului din Deta, care au plecat de la locul faptei înainte de sosirea echipajelor de poliţie.
Conform declaraţiilor victimelor, Bogdan Daniel Roman a scos un cuţit şi a înjunghiat trei tineri. Doi dintre ei au ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara, cu răni grave, iar cel de-al treilea a fost transportat la Spitalul din Deta.