/Test de depistare rapidă a Chlamydiei trachomatis

Test de depistare rapidă a Chlamydiei trachomatis

Chlamydia trachomatis este boala cu transmitere sexuală cea mai răspândită la nivel mondial. Potrivit unui studiu recent, 2,5% – 10% dintre femeile cu vârste fertile cuprinse între 14 – 24 de ani sunt deja infectate.  Dr. Traian Maier de la Maternitatea “Panait Sârbu” a subliniat, marţi, într-o conferinţă de presă, că infecţia cu Chlamydia trachomatis afectează ambii parteneri, ducând la complicaţii oculare, reumatismale, perinatale. El a arătat că în procent de 50% – 70% determină cervicită asimptomatică, iar 50% dintre femei sunt asimptomatice dezvoltând boală inflamatorie pelvină, infecţia creşte riscul pierderii sarcinii, poate duce la sarcină extrauterină. La bărbaţi dezvoltă mai multe tipuri de infecţii.

Acesta a menţionat că în prezent sunt foarte multe teste pentru diagnosticare, printre care se numără şi testul cyclotest de depistare rapidă a Chlamydiei.

Testul este foarte important de făcut mai ales în cazul unei sarcini planificate întrucât se cunoaşte că aproximativ 50% dintre mamele infectate transmit infecţia nou-născutului. Complicaţiile apărute frecvent la nou-născuţi includ conjunctivita şi “aprinderea” la plămâni.

Testul cyclotest de depistare rapidă a Chlamydiei este disponibil în România şi se poate face acasă de orice femeie.

El se găseşte în farmacii la preţul de un milion de lei. AGERPRES