/Teleorman: Volumul `Forta politica a femeilor`, lansat la Videle

Teleorman: Volumul `Forta politica a femeilor`, lansat la Videle

Volumul “Forţa politică a femeilor”, apărut la Editura Polirom, a fost lansat duminică la Casa de cultură din oraşul Videle în prezenţa coordonatorului acestei cărţi, Andreea Paul Vass, consilierul de stat al premierului.
Alături de aceasta s-au aflat, printre alţii, Rodica Tatu, Oana Badea, Anca Stănculeanu, Maria Nedelcu, Ştefan Vida Marinescu şi Iulian Chivu, care au avut aprecieri pozitive privind mesajele transmise prin carte.
Andreea Paul Vass a declarat că prin acest volum “a fost pornită o campanie dură”, referitoare la egalitatea de şanse, în condiţiile în care în România există “o discriminare vădită de grup”.
Potrivit sursei citate, doar 10% dintre femei sunt reprezentate în Parlament, deşi ele depăşesc jumătate din totalul populaţiei.


“Cum pot fi reflectate interesele cetăţenelor în decizia publică în forumul suprem legislativ? Zece la sută. De aceea nu avem o şcoală de bone, creşe şi grădiniţe, un sistem de învăţământ sau de sănătate performante”, a afirmat consilierul primului-ministru.
Aceasta s-a declarat o susţinătoare a introducerii “cotei minimale de gen”, adică impunerea unui nivel obligatoriu de reprezentare a femeilor în viaţa politică românească.
Andreea Paul Vass crede că într-o societate “plină de misoginism trebuie făcut ceva”, astfel încât iniţiativa legislativă privind egalitatea de şanse, “care a trecut de Senat”, să aducă “schimbarea de care este nevoie”.
În volumul lansat la Videle au scris 86 de personalităţi, majoritatea fiind femei implicate în politică sau în alte sectoare de activitate. De asemenea, oameni politici şi intelectuali dintre bărbaţi îşi expun punctele de vedere, ca parteneri de dialog privind egalitatea de şanse.