/Teleorman: Un proiect care pledeaza pentru o familie armonioasa, lansat la Alexandria

Teleorman: Un proiect care pledeaza pentru o familie armonioasa, lansat la Alexandria

Asociaţia neguvernamentală “Mai mult zâmbet” din municipiul Alexandria, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, a lansat marţi, într-o conferinţă de presă, un proiect care vizează “familia armonioasă”.
Preşedintele asociaţiei, psihoterapeutul Adriana Neda, a declarat că până la 15 mai 2012 vor fi iniţiate mai multe manifestări privind “nevoia de a avea familii sănătoase, armonioase, cu raportare la realităţile din jur”.
Potrivit sursei citate, în cadrul proiectului va funcţiona un grup de susţinere pentru familiile care trec prin traume, cum ar fi deces, divorţ sau boală, organizarea de workshop-uri pe diverse teme fiind un alt obiectiv.
În cadrul asociaţiei, specialişti în psihologie îşi propun să ofere gratuit şedinţe pentru stabilirea genogramei, ca instrument de evaluare a familiilor aflate într-un proces de terapie.


Pornind de la mesajele transmise de părinţi copiilor şi de la factorii ce destabilizează familia, vor fi propuse soluţii de schimbare a unor situaţii.
În cadrul proiectului, iniţiativa “Şcoala părinţilor” se va adresa mai ales familiilor cu probleme, punându-se accentul pe identificarea elementelor perturbatoare.
Directorul adjunct de la DGASPC Teleorman, Olguţa Şefu, a precizat că o problemă gravă în unele familii o reprezintă violenţa, numai în acest an fiind înregistrate în mai multe localităţi din judeţ aproape o sută de cazuri de abuz, neglijenţă sau abandon.