/Teleorman: Doar un sfert din apelurile la 112 au fost reale in trimestrul II

Teleorman: Doar un sfert din apelurile la 112 au fost reale in trimestrul II

Circa 25,93% din totalul de circa 79.640 de apeluri primite prin numărul unic de urgenţă 112 s-au dovedit a fi reale în judeţul Teleorman în trimestrul II din acest an.
Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, cele mai multe apeluri, peste 72%, au fost transferate către Serviciul Judeţean de Ambulanţă. De asemenea, 22,87% reprezintă solicitările către Poliţie, 3,70% – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (SMURD) şi 0,79% – Jandarmi.
Potrivit sursei citate, majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri şi persoane cu probleme psihice.


Ca urmare a activităţilor derulate de autorităţile statului, 49 de cetăţeni din Teleorman au fost sancţionaţi pentru apeluri false, conform legii.
Multe persoane sună la 112 fără a avea o urgenţă, cer legături cu diverse instituţii ori sfaturi medicale, adresează injurii operatorilor, râd, pun muzică sau nu vorbesc, se mai arată în comunicat.
Autorităţile atenţionează pe cei care sună abuziv să nu încarce inutil liniile de urgenţă 112, deoarece un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi.