/Teleorman: Consilierii judeţeni au aprobat fonduri pentru funcţionarea căminelor de bătrâni

Teleorman: Consilierii judeţeni au aprobat fonduri pentru funcţionarea căminelor de bătrâni

Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman a aprobat vineri alocarea din rezerva bugetară a unei sume de peste un milion de lei pentru funcţionarea nou înfiinţatelor cămine pentru persoane vârstnice din comunele Furculeşti şi Cervenia, foste centre de sănătate.
Preşedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea, a declarat că o parte din această sumă, circa 53.000 de lei, reprezintă cheltuieli de personal pe o lună, banii urmând a fi recuperaţi ulterior de la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, care derulează un astfel de program naţional.

Potrivit sursei citate, diferenţa până la aproximativ un milion de lei va asigura acoperirea datoriilor celor două instituţii sociale, a reparaţiilor capitale şi a altor cheltuieli de funcţionare.
De asemenea, consilierii judeţeni au hotărât atribuirea în folosinţă gratuită a imobilelor în care se află căminele de bătrâni din Furculeşti şi Cervenia pe o perioadă de zece ani, cu posibilitatea prelungirii.
Cum în cazul centrului de sănătate din localitatea Deparaţi în CJ nu s-a aprobat, în urmă cu două luni, transformarea în cămin de bătrâni, la şedinţa de vineri s-a avizat favorabil propunerea de alocare a sumei de 68.000 de lei pentru conservarea şi paza imobilului din proprietatea publică a judeţului. AGERPRES/(AS – Ştefan Stan)