/Teleorman: Bani mai multi pentru tratamentul hepatitelor cronice

Teleorman: Bani mai multi pentru tratamentul hepatitelor cronice

Numărul pacienţilor cu hepatită trataţi continuă să crească în judeţul Teleorman, 44 de dosare pentru iniţierea tratamentului fiind depuse în primul trimestru la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman.
Purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Mihaela Popa, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că în 2010 s-au primit în medie, lunar, circa nouă dosare de la pacienţi cu hepatite cronice şi ciroze de etiologie virală, numărul persoanelor care a beneficiat de tratament fiind de peste 310.
Potrivit sursei citate, pacienţii trataţi sunt mai mulţi cu 20% faţă de 2009, ceea ce indică în primul rând creşterea ratei de depistare a acestor afecţiuni şi a accesibilităţii la medicaţia specifică.


La nivelul bugetului consumat, în 2010 s-au înregistrat sporuri de 45% pentru hepatitele cronice şi de 160% pentru ciroze, în principal ca urmare a introducerii de noi medicamente, unele fiind cu preţ ridicat.
În prezent, peste 90 de dosare ale unor pacienţi cu astfel de afecţiuni se află pe lista de aşteptare pentru obţinerea avizării iniţierii tratamentului, a mai precizat sursa citată.