/Teleorman: A crescut numarul beneficiarilor de carduri europene de sanatate

Teleorman: A crescut numarul beneficiarilor de carduri europene de sanatate

Aproximativ 120 de teleormăneni au solicitat în aprilie la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate eliberarea unui card european de sănătate, numărul fiind în creştere faţă de aceeaşi lună a anului trecut.
Purtătorul de cuvânt al CJAS Teleorman, Mihaela Popa, a declarat luni pentru AGERPRES că în primele patru luni din acest an au fost eliberate circa 380 de carduri europene, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut au fost eliberate 330.
Potrivit sursei citate, în lunile de vară se aşteaptă o creştere semnificativă a solicitărilor pentru acest card, în condiţiile în care vor fi mai multe persoane care merg în concediu de odihnă.


În 2010, la CJAS Teleorman s-au eliberat aproximativ 1.250 de carduri de sănătate, din care 580 în intervalul iunie – august.
De servicii de urgenţă în statele Uniunii Europene, pe baza cardului european de sănătate, au beneficiat efectiv mai mulţi teleormăneni, suma totală decontată în anii 2009 – 2010 fiind de peste 34.900 de lei.
Cardul european de asigurări de sănătate le oferă asiguraţilor dreptul de a beneficia de servicii în caz de urgenţă pe perioada şederii temporare într-o ţară a UE, valabilitatea lui fiind de şase luni.