/Tatal lui Amy Winehouse vrea sa infiinteze o fundatie cu numele cantaretei

Tatal lui Amy Winehouse vrea sa infiinteze o fundatie cu numele cantaretei

Mitch Winehouse consideră că moartea fiicei sale ar putea avea un sens. Vrea să facă din Amy un exemplu de mântuire, scrie publicaţia Voici.

În timpul ceremoniei funerare, tatăl cântăreţei a vrut ca toţi să-şi amintească de Amy ca de o femeie iubitoare, iubită şi fericită. Chiar dacă medicii credeau că este ‘imposibil’ ca ea să se lase de droguri, Mitch Winehouse a spus că ea reuşise. A susţinut că nu pusese picătură de alcool în gură de câteva săptămâni.

Departe de imaginea întunecată a unei drogate şi alcoolice, victimă a depresiei, vehiculată de câţiva ani, tatăl ei a amintit că iubea ‘copiii şi caii’. El vrea acum să vină în ajutorul toxicomanilor prin crearea unei fundaţii care să poarte numele ‘Amy Winehouse’, infomează Daily Mail. ‘În ţara noastră, dacă n-ai mijloace să faci o cură de dezintoxicare într-o clinică privată, poţi să stai doi ani pe lista de aşteptare’, a spus el, adăugând că lucrurile trebuie să se schimbe. În acest scop, poate conta pe averea cântăreţei, estimată la 10 milioane de lire sterline (circa 11 milioane de euro). Banii vor fi împărţiţi între părinţii (divorţaţi) şi fratele ei. Familia poate fi liniştită în privinţa fostului soţ al cântăreţei, Blake Fielder-Civil, care a fost exclus din testament la divorţul din 2009. Ironia sorţii este că ‘Back to Black’, cel mai bine vândut album al lui Amy Winehouse, s-a inspirat din relaţia tumultuoasă a celor doi.