/Suceava: Stocuri de lapte praf pentru sugari, epuizate

Suceava: Stocuri de lapte praf pentru sugari, epuizate

Stocurile de lapte praf sunt aproape epuizate în mai multe primării din judeţul Suceava, iar cele care mai au dispun de cantităţi ce pot acoperi necesarul pentru două sau trei luni, a declarat luni, Adrian Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.
‘Majoritatea primăriilor au lapte pentru încă 2 – 3 luni, cum ar fi Suceava, Vatra Dornei, dar există şi unele, cum este Solca, unde s-a epuizat stocul. La acestea le vom da din stocul nostru. Îi luăm la rând şi le dăm telefoane şi-i întrebăm din nou care este situaţia’ a spus Popescu.


Pentru acest an, Ministerul Sănătăţii a hotărât ca laptele praf pentru sugari să fie distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii la alăptare (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, casexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie), dar şi aceia ai căror mame au decedat, sunt institutionalizaţi sau daţi în plasament familial.
În judeţul Suceava, anual, aproximativ 2.500 – 3.000 de copii primesc lapte praf în cadrul programului guvernamental.