/Suceava: Pompieri din Ungaria au intervenit la stingerea unui incendiu la Cornu Luncii

Suceava: Pompieri din Ungaria au intervenit la stingerea unui incendiu la Cornu Luncii

Un echipaj de pompieri din Ungaria a intervenit sâmbătă la stingerea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în localitatea suceveană Cornu Luncii.
Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava a mulţumit pompierilor maghiari şi i-a invitat la un schimb de experienţă, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.
O delegaţie de pompieri din Republica Ungară se afla în tranzit prin judeţul Suceava, către Republica Moldova, pentru a participa la un exerciţiu internaţional de protecţie civilă. Observând amploarea incendiului din comuna Cornu Luncii şi condiţiile meteorologice defavorabile (vânt puternic), şeful delegaţiei, maiorul Peter Jackovics, a decis să se alăture dispozitivului de intervenţie.


Pe timpul intervenţiei pompierii maghiari au fost nevoiţi să pătrundă în locuinţa incendiată de unde au evacuat două butelii de aragaz, ce riscau să explodeze. De asemenea, au acordat primul ajutor medical calificat persoanelor care au suferit atac de panică din cauza emoţiilor puternice, alături de echipajul de la Staţia de Ambulanţă Fălticeni.
Sâmbătă, Detaşamentul Fălticeni a intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la un grup de locuinţe particulare din comuna Cornu Luncii, împreună cu forţe şi mijloace de la Detaşamentul Suceava, Garda de Intervenţie Gura Humorului, Garda de Intervenţie Solca şi serviciile voluntare din Cornu Luncii şi Vadu Moldovei.
Având în vedere amploarea şi violenţa incendiului, la faţa locului au fost deplasate nouă autospeciale, două ACI şi două autoturisme cu trei ofiţeri şi 41 de subofiţeri,o autosanitară de la Staţia de Ambulanţă Fălticeni, trei echipaje de poliţie şi gruparea mobilă a IPJ Suceava.
Au fost afectate şase gospodării, respectiv patru acoperişuri la case de locuit şi şase anexe. Nu s-au înregistrat victime cauzate direct de incendiu; au fost nouă persoane cărora li s-a acordat primul ajutor medical calificat pentru atac de panică.
La locul evenimentului s-au deplasat prefectul judeţului, Sorin Arcadie Popescu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.
Cauza probabilă a incendiului a fost jarul şi scânteile căzute de la o sobă ce funcţiona nesupravegheată, pe materiale combustibile din apropiere. Volumul şi valoarea pagubelor sunt în curs de stabilire.