/Suceava: Cadavrul unui nou-nascut gasit in dulapul unei femei din Gramesti

Suceava: Cadavrul unui nou-nascut gasit in dulapul unei femei din Gramesti

Poliţiştii suceveni au găsit în dulapul unei femei din localitatea Grămeşti corpul decedat al unui nou-născut, după ce mama prezumtivă a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Municipal Rădăuţi.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Bogdana Crăciun, a informat, miercuri, că agenţii Postului de poliţie Zamostea au fost sesizaţi telefonic de Spitalul Municipal Rădăuţi cu privire la faptul că în secţia UPU a fost internată G. Silvia, de 18 ani, care prezenta sângerări în zona organelor genitale, existând suspiciuni că a născut prematur, fără a oferi detalii asupra fetusului. Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit că G. Silvia locuieşte la o soră a sa, în comuna Grămeşti, iar în locuinţa acesteia au fost identificate haine care prezentau pete de sânge, iar într-un dulap cadavrul unui copil nou-născut.


La necropsie s-a stabilit, pentru început, că “bebeluşul s-a născut viu, viabil şi la termen, putându-se aprecia o viaţă extrauterină de 15 – 20 de minute, iar moartea s-a putut datora hemoragiei externe prin cordon ombilical secţionat şi neligoturat, în condiţii de naştere neasistată, cadavrul nou-născutului neprezentând urme de violenţă”.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul unei morţi suspecte, iar în funcţie de concluziile medico-legale definitive se va dispune procedural.