/SUA: Alesul democrat implicat intr-un scandal sexual pe Internet intentioneaza sa demisionaze

SUA: Alesul democrat implicat intr-un scandal sexual pe Internet intentioneaza sa demisionaze

Congresmanul Anthony Weiner, reprezentant al statului New York, care a mărturisit că a trimis unor femei fotografii indecente cu el prin intermediul reţelei sociale Twitter, i-a declarat miercuri liderului minorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, dna Nancy Pelosi, că va demisiona, a informat joi o sursă democrată, relatează Reuters şi AFP.

Anthony Weiner va deveni astfel cel de-al treilea membru al Congresului SUA care demisionează anul acesta în urma unui scandal sexual. Alesul democrat urmează să susţină o conferinţă de presă la ora 18,00 GMT, la New York, pe această temă, a informat NBC News.

În urma presiunilor la care a fost supus din partea preşdintelui Barack Obama şi a celor două principale partide politice, Weiner a insistat la început că va rămâne în funcţie, anunţând în schimb că va urma un tratament medical şi că va lipsi ‘o perioadă scurtă de timp’ din Camera Reprezentanţilor.

Anthony Weiner, 46 de ani, a luat însă decizia să demisioneze după ce a vorbit cu soţia sa, Huma Abedin, 35 de ani, consilier al secretarului de stat american Hillary Clinton, care s-a întors dintr-o călătorie în străinătate marţi, scrie New York Times fără a-şi dezvălui sursele.

El i-a spus dnei Pelosi miercuri seara că intenţionează să demisioneze, a declarat pentru Reuters o sursă din cadrul Partidului Democrat.

Barack Obama a crescut şi el presiunea asupra lui Weiner pe data de 14 iunie, când a declarat pentru NBC News: ‘El şi-a stânjenit soţia şi familia. Dacă aş fi fost în locul lui, aş fi demisionat’.