/Statele Unite: O companie refuza sa angajeze fumatori, invocand costurile medicale mari

Statele Unite: O companie refuza sa angajeze fumatori, invocand costurile medicale mari

În Statele Unite sunt recenzaţi în prezent 14 milioane de şomeri, iar competiţia pentru găsirea unui loc de muncă devine şi mai grea în statul Texas, unde o companie a introdus o nouă condiţie la angajare – candidaţii să fie nefumători, informează CBS.
Baylor Health Care System a decis că dacă un candidat la angajare foloseşte tutunul sub orice formă nu are nicio şansă să primească postul.

Decizia a provocat proteste. Toţi avem dreptul să fumăm; pot înţelege să nu fumezi pe proprietatea lor, dar să nu nu angajezi pe cineva care fumează…, se revoltă un texan.

Oficialii de la Baylor explică decizia prin faptul că fumatul implică costuri mari de îngrijire a sănătăţii.

Administraţia americană pentru controlul alimentelor şi medicamentelor (FDA) estimează costurile fumatului de către angajaţii americani la circa 200 de miliarde de dolari pe an, rezultate din scăderea productivităţii şi din costurile îngrijirilor medicale.

Fumatul a fost interzis în toate sediile companiei Baylor cu patru ani în urmă. Dar poate ea, legal, să refuze să angajeze fumători?

În mod absolut da, spune un avocat specializat în domeniul ocupării forţei de muncă, din Dallas. Oamenii cred că acest lucru este discriminatoriu, dar în realitate există doar anumiţi factori care nu pot fi luaţi în considerare atunci când se iau decizii de angajare. Este vorba de
rasă, sex, etnie sau origine naţională. Acestea nu se iau în considerare şi nu pot fi invocate atunci când se decide în legătură cu o angajare.