/Spitalele din Bahrein servesc drept `momeala` pentru a-i aresta pe manifestanti (MSF)

Spitalele din Bahrein servesc drept `momeala` pentru a-i aresta pe manifestanti (MSF)

Organizaţia neguvernamentală Medici fără Frontiere /MSF/ a avertizat joi că spitalele din Bahrein sunt folosite de forţele de securitate pe post de ‘momeală’ pentru a-i aresta şi maltrata pe opozanţii care manifestează pentru a solicita reforme politice, scrie AFP.

‘Unităţile de sănătate sunt folosite drept momeală pentru a-i identifica şi aresta’ pe manifestanţii răniţi care vin să ceară ajutor, a declarat coordonatoarea doctorilor în cadrul MSF, Latifa Ayada, citată într-un comunicat.

Căzut pradă în ultimele săptămâni unor mişcări de contestare populară fără precedent, Bahreinul a reprimat aceste manifestaţii în mod violent. ‘Rănile, mai ales cele provocate de arme ale poliţiei şi militarilor, permit /forţelor de securitate, n.r./ să identifice persoanele pe care trebuie să le aresteze’, a explicat dna Ayada.

ONU a denunţat deja luarea cu asalt a spitalelor şi a centrelor medicale de către forţele de ordine din Bahrein. Potrivit mărturiilor culese de MSF la spitalul public Salamaniya, cel mai mare spital din capitala Manama, forţele de securitate îi bat pe răniţi. Unul dintre aceştia a povestit că se afla în acest spital şi a fost lovit peste o rană cauzată de un glonţ de cauciuc.