/Specialisti din Marea Britanie, in vizita la IGSU in scopul incheierii unui acord de parteneriat

Specialisti din Marea Britanie, in vizita la IGSU in scopul incheierii unui acord de parteneriat

O delegaţie a United Kingdom Rescue Organisation efectuează o vizită în România, în perioada 12-15 iulie, în vederea încheierii unui acord de parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în scopul reglementării cadrului legal de organizare şi desfăşurare a unor sesiuni de pregătire în domeniul descarcerării.
Potrivit unui comunicat la IGSU transmis, miercuri, AGERPRES, agenda vizitei specialiştilor din Marea Britanie cuprinde întâlniri cu inspectorul general al IGSU, colonelul Marcel-Sorin Lucaciu, şi cu subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.


De asemenea, specialiştii străini vor efectua, joi, o deplasare la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti, pentru a evalua posibilităţile logistice de susţinere a unui curs de descarcerare pentru personalul structurilor subordonate IGSU.
United Kingdom Rescue Organisation (UKRO) este o organizaţie internaţională înfiinţată, în anul 2002, în scopul identificării şi schimbului de bune practici în domeniul strategiilor de reducere a numărului de victime în urma accidentelor rutiere, realizării de programe educaţionale pilot pentru grupuri ţintă şi susţinerii de sesiuni de pregătire practică în domeniul descarcerării.
Colaborarea IGSU cu UKRO a început în anul 2008, când Serviciul de Pompieri din Manchester – Marea Britanie a donat materiale de descarcerare Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Gorj, cu acest prilej fiind organizată şi o sesiune de pregătire a pompierilor englezi şi români pentru aprofundarea tehnicilor de descarcerare utilizate pentru salvarea victimelor rezultate în urma accidentelor de circulaţie.