/Sondaj CURS: Peste 80 la suta dintre romani nu cred in imbunatatirea actului medical prin introducerea coplatii

Sondaj CURS: Peste 80 la suta dintre romani nu cred in imbunatatirea actului medical prin introducerea coplatii

Opt din zece români consideră că introducerea coplăţii nu va duce la o creştere a calităţii serviciilor medicale, relevă un sondaj CURS, dat publicităţii luni.
Numai 15% dintre respondenţi au apreciat că prin introducerea coplăţii calitatea serviciilor medicale va creşte iar 81% au susţinut contrariul.
De asemenea, potrivit sondajului, majoritatea românilor nu sunt de acord cu introducerea unor impozite speciale (suplimentare) pentru bănci – 51%, companii petroliere – 54%, companii de telecomunicaţii – 55%, hypermarketuri – 56%.


Întrebaţi dacă ar fi de acord cu privatizarea unor companii naţionale, majoritatea respondenţilor – 64% – s-au pronunţat împotrivă. 21% au susţinut că ar fi de acord cu privatizarea CEC, Transgaz, Romgaz, Poştei Române, Eximbank sau Tarom iar 15% au spus că nu ştiu.
În perioada 10-28 martie 2011, CURS a realizat un sondaj de opinie de tip omnibus, pe un eşantion de 1.104 respondenţi adulţi, reprezentativ la nivel naţional. Interviurile au fost de tipul faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor. Marja teoretică de eroare a întregului eşantion este de +/-2,95% la un nivel de încredere de 95%. Principalele teme ale sondajului au vizat evaluări privind actuala criză economică, percepţii cu privire la ieşirea din recesiune şi opţiuni politice.
Sondajul a fost realizat la comanda Cotidianul.ro.