/Solutii mobile pentru iPad, dezvoltate de catre o companie romaneasca

Solutii mobile pentru iPad, dezvoltate de catre o companie romaneasca

TotalSoft, unul dintre cei mai mari producători locali de software, parte a grupului Global Finance, anunţă lansare a două noi soluţii mobile pe platformă Apple iOS, destinate sectorului medical.
Potrivit producătorului, cele două noi produse se adresează atât pieţei locale, unde majoritatea instituţiilor medicale private folosesc deja sistemul Charisma Medical Software, cât şi celei internaţionale, unde studiile arată un potenţial mult mai mare de adopţie a soluţiilor mobile în domeniul medical.
Charisma Mobile Medical Software este un sistem on-line, special proiectat pentru tableta iPad, care oferă mobilitate maximă managerilor instituţiilor medicale.


Produsul este permanent conectat la date financiare şi non-financiare, structurate în mod celular, pe locaţii, zone geografice sau linii de business. Astfel, directorii de spitale, clinici sau laboratoare pot lua decizii rapid, având acces prin intermediul iPad-ului la analize comparative (gen venituri vs. cheltuieli, planificat vs realizat) pentru fiecare unitate medicală, la o situaţie exactă a contractelor pre-plătite, la un raport cu serviciile cele mai solicitate sau la programul doctorilor pe fiecare locaţie.
Cea de-a doua aplicaţie, Charisma Mobile EMR, este destinată în exclusivitate personalului medical. Produsul permite afişarea pe iPad a fişei electronice a pacienţilor /EMR/, a rezultatului analizelor medicale sau diverse diagnostice, indiferent dacă pacientul se află la camera de gardă, în salon sau în orice alt loc din unitatea medicală. În acest fel, medicii pot consulta date despre starea pacienţilor, pot actualiza oricând, în timpul sau după o consultaţie, date în sistemul informatic al instituţiei.
TotalSoft este singura companie din România certificată în programul Apple Enterprise Application Developer. Această certificare permite companiei să distribuie direct aplicaţii şi actualizări ale produselor dezvoltate, fără a fi publicate în platforma AppStore, pentru un număr nelimitat de dispozitive mobile.
În cazul furtului dispozitivului mobil, sunt prevăzute diverse metode de protejare şi recuperare a datelor, printre care blocarea sistemului sau ştergerea automată a datelor de la distanţă, prin intermediul unei aplicaţii web pusă la dispoziţie de către Apple. Totodată, în varianta pierderii dispozitivului mobil, este posibilă localizarea lui imediată pe o hartă, prin GPS.
TotalSoft este parte a grupului Global Finance, una dintre cele mai importante firme de investiţii private din Europa de Sud-Est cu birouri în Atena, Bucureşti, Sofia şi Belgrad.
Global Finance administrează fonduri de peste 850 milioane euro, obţinute în urma administrării de fonduri de investiţii private şi imobiliare, şi a realizat peste 70 de investiţii de la înfiiţarea sa în 1991.